sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Dušená mrkev s bramborem

Dušená mrkev

5 ksvětší mrkve
sůl
pepř
2 lžícemásla

Oloupeme mrkev, nakrájíme ji na kolečka a vložíme na rozehřátou pánev s dvěma lžícemi másla. Mrkev lehce osmahneme, aby při dušení pustila více šťávy. Osmahlou mrkev podlijeme, aby byla většina mrkve pod vodou (lepší je dát vody jen tolik, aby nebyla mrkev ve vodě ponořena celá) a pánev přiklopíme. Za občasného promíchání a podlití vaříme do měkka.

Brambory

300 gbrambor
trochamásla
kmín
sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme běžným způsobem. Do vařící vody nezapomeneme přidat sůl a kmín. Na uvařené brambory přidáme trochu másla.

Jíška

lžícemásla
hladká mouka

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme trochu hladké mouky a vytvoříme jíšku. Dušenou mrkev zahustíme pomalým vmícháváním jíšky do zbylé vody, která se nám nevypařila.

Dušenou mrkev a brambory můžeme posypat čerstvou petrželkou.

2 porce | 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | pro vegetariány
P1100398_1270140040.JPG
P1100399_1270140067.JPG