sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Perník

Příprava těsta 1. část

Všechny ingredience nalijeme do mísy promícháme a přisypeme kakao. Dukladně promícháme, aby nebyli nikde bublinky. Na promíchání je vhodné použít ruční šlehač a dost vysokou mísu, aby to moc neprášilo.

Příprava těsta 2. část

1 lhl.mouky
0,5 lcukru
1pr. do peč.
1pr. do per.

Do kakaové tekutiny z prvního kroku přisypeme mouku, cukr a oba prášky. Prášky nemusíme vysypat úplně celé, aby nebyl z výslednéh perníku cítit, ale můžem neni to tak hrozné. A znovu všechno důkladně promícháme.

Pečení

Těsto nalijeme do pekáče nebo na plech, který nejprve vytřeme olejem nebo nějakým tukem a vysypeme moukou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20min na 180°C. Perník zkontrolujeme radši už po 15min, aby se náhodou nepřipekl, záleží na výšce těsta. Kontrolu provádíme špejlí, strčíme ji do perníku a pokud se na ni zachytí těsto pokračujeme v pečení, pokud ji vytáhneme čistou je upečeno.

4 porce | 20 min | moučník | česká kuchyně | pro vegetariány
P1100402_1271226346.JPG
P1100407_1271226444.JPG
P1100413_1271226424.JPG