sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Neboli bruschetta al pomodoro je výtečný předkrm. Jeho chuť vynikne v závislosti na zralosti rajčátek, které pro vaření zvolíte. Nebojte se proto sáhnout po dražších cherry rajčátkách či oválných (podlouhlých) rajčatech.

1 ksvelká ciabata (francouzská bageta)
1 ksčervená cibule
500 gcherry rajčátka (zralá)
2 stroužkyčesnek
1 hrstčerstvá bazalka
2 lžíceolivový olej
1 lžícebalzamikový ocet
špetkasůl a pepř
na opékáníolivový olej
na ozdobusnítka tymiánu

Ciabattu nebo francouzskou bagetu nakrájejte na 2 cm silné plátky, lehce je potřete olivovým olejem a opečte asi 3 minuty z každé strany. Po opečení každý plátek lehce potřete česnekem. Během pečení si v misce smíchejte rajčata, cibuli, bazalku, ocet a olej. Opepřete a osolte. Směs pokládejte na opečené a očesnekované plátky ciabatty. Bruschetty můžete na talířích ještě ozdobit snítkou tymiánu.

4 porce | 15 min | předkrm | francouzská kuchyně
bruschetta_1294307278.JPG