sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Čokoládové brownies

Co si budeme povídat: brownies, to je vlastně čokoláda, která díky několikeré změně skupenství získala nový rozměr. Tenoučká křupavá vrstva na povrchu skrývá temné, hutné, hned po upečení i mírně tekuté jádro. Zvládne je (nejen sníst, ale i upéci) doslova každý!

350 gčokolády (min 60% kakaa), nalámané na kostičky
250 gmásla nakrájeného na kousky
3 ksvelká vejce
250 gkrupicového cukru (hnědého)
85 ghladké mouky
1 lžičkaprášku do pečiva

Troubu předehřejte na 160 °C (elektrickou) nebo 140 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu nebo pekáček vymastěte a teprve pak vyložte pečicím papírem

Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka. Vlijte do formy a pečte 30-35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť brownies musí ze své podstaty zůstat hutné a vlahé.

Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies nechte nejprve vychladnout ve formě postavené na kuchyňskou mřížku alespoň hodinu, pak je rozkrájejte na cca 16 úhledných čtverečků. Také po rozkrájení je nechte ještě chladnout na mřížce.

4 porce | 60 min | dezert | americká kuchyně | pro vegetariány
cokoladove brownies_1296334945.jpg