sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Gratinovaná zelenina s křenem a parmazánem

S čerstvým křenem bude chutnat výtečně

5 ksstředně velkých brambor, oloupaných
2 ks mkrve, oloupané
2 kspastináky, oloupané
400 mlsmetany ke šlehání
3 lžícestrouhaného čerstvého křenu
6 lžicstrouhaného parmazánu
máslo na vymazání misek
sůl a pepř na dochucení
hrst listů hladkolisté petrželky, nasekané

Předehřejte troubu na 160 stupňů, horkovzdušnou na 140 stupňů a vymažte osm zapékacích misek máslem. Brambory a zeleninu nakrájejte na půlcentimetrové plítky a postupně vrstvěte do misek, průběžně osolte a opepřete.

Promíchejte křen, smetanu, sůl a pepř a směsí přelijte zeleninu a brambory v miskách. Posypte parmazánem a pečte 90 minut doměkka a dozlatova. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Tip: Místo křenu můžete smetanu ochutit prolisovaným česnekem s muškátovým oříškem nebo čerstvými bylinkami.

8 porcí | 90 min | příloha | česká kuchyně | pro vegetariány
gratinovana zelenina_1297954434.jpg