sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Kořeněný crème Brûlée

Tahle francouzská lahůdka se nikdy nepřejí. Na druhé straně - obměna potěší. Tahle s kondenzovaným mlékem, rumem a kořením se nám hodně zalíbila.

1 ksvanilkový lusk
2 tobolkykardamonu
1 lžičkamleté skořice
špetkastrouhaného muškátového oříšku
3 lžícetmavého rumu
500 mlsmetany ke šlehání
4 ksžloutky
170 gslazeného kondenzovaného mléka
krupicový cukr na krustu

Troubu předehřejte na 150 stupňů, horkovzdušnou na 130 stupňů. Podélně rozřízněte vanilkový lusk, vyškrábněte dřeň do kastrůlku, přidejte ostatní koření, rum, smetanu a pomalu na mírném ohni přiveďte k varu a vypněte.

V míse krátce prošlehejte žloutky a kondenzované mléko. Ochucenou horkou smetanu pramínkem za stálého šlehání zapracujte do žloutkové směsi. Rozdělte do šesti zapékacích misek o objemu 150 ml. Přendejte do pekáčku a kolem opatrně nalijte vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky misek.

Zakryjte alobalem a pečte v troubě 40 minut. Nechte mírně zchladnout, pak misky přesuňte do chladničky a počkejte, až krém zhutne.

Před podáváním posypte povrch krému cukrem a rozehřejte do opalovací pistolí.

Tip: Krém můžete ozdobit plátky pomeranče zahřátými na pár minut s citronovou šťávou, trochou cukru a střikem pomerančového likérů.

6 porcí | 20 min | dezert | česká kuchyně | pro vegetariány
korenený creme brulee_1297948263.jpg