sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Mousse au chocolat

Nadpis kroku

4 ksžloutek
180 gmoučkový cukr
4 ksbílek
1 lžícemoučkový cukr
170 gčokoláda (mléčná a hořká)
3 lžcerozpustná káva
170 gmáslo
na ozdobušlehačka

V míse vyšlehejte bílky se lžící cukru v tuhý sníh a odložte je stranou. Metličky ručního šlehače nemusíte ani umývat, vezměte druhou mísu (nebo ideálně kastrůlek) a ušlehejte v něm žloutky s moučkovým cukrem. Kastrůlek ponořte do vroucí vodní lázně a nepřestávejte se šleháním. Když je žloutková hmota tuhá, kastrůlek ponořte naopak do studené lázně. Pořád šlehejte, dokud se z hmoty nevytvoří tužší pěna. V menším rendlíku rozpusťte čokoládu, přidejte kávu, stáhněte z ohně a zamíchejte do ní máslo (nedělejte to na horké plotně!). Čokoládový krém metličkou zašlehejte do žloutkové pěny. Pak už jen zlehka smíchejte s tuhým sněhem, plňte do mističek a nechte pořádně vychladit. Podávejte se šlehačkou a strouhanou čokoládou.

8 porcí | 30 min | dezert | francouzská kuchyně | pro vegetariány
3F_3M7A9188-a_1295083841.jpg