Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz

Muffiny s višňovou zavařeninou
280 g | hladké mouky |
40 g | polohrubé mouky |
2 lžičky | jedlé sody |
1 lžička | kypřícího prášku do pečiva |
1/2 lžičky | soli |
250 ml | podmáslí |
140 g | krupicového cukru |
170 g | višňové zavařeniny |
1 lžička | strouhané kůry z biocitronu |
2 ks | velká vejce |
85 g | másla, rozpuštěného |
3 lžíce | griotky |
1 lžička | citronové šťávy |
Zahřejte troubu na 200 stupňlů. Připravte si papírové košíčky nebo formičky na muffiny. Ve větší misce důkladně promíchejte obě mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl.
Podmáslí dohladka promixujte s cukrem, zavařeninou a citronovou kůrou. Seškrábněte zpátky směs ze stěn nádoby a pak do ní přidejte vejce, rozpuštěné máslo, griotku a citronovou šťávu. Zpracujte dohladka.
Mokrou směs vlijte na moučnou a zlehka promíchejte (nepřemíchejte!). Formičky naplňte ze tří čtvrtin těstem. Pečte 20 minut, aby měly muffiny vypouklé popraskané vršky. Špejle zapíchnutá do středu vyjde s jedním dvěma drobky. Po vytažení z trouby je nechte deset minut zchladnout na mřížce a pak je vyjměte z formiček a nechte ještě pět minut dochladnout.
Chcete-li, podávejte poprášené moučkovým cukrem a s další zavařeninou.
Muffiny snězte buď do 24 hodin, nebo zamrazte až na měsíc.
