sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Panna cotta

Nadpis kroku

500 mlšlehačka (min 33%)
3 lžícecukr
3 plátky želatina
na polevulesní ovoce
na polevumoučkový cukr

Nic jednoduššího už si snad ani nelze představit. Do rendlíku nalijte šlehačku. Ta se nesmí vařit, ideální teplota je kolem 80 stupňů, takže pokud se z ní začne příliš pářit, oheň stáhněte. Do zahřáté smetany přidejte 3 lžíce cukru. Mezitím do misky nalijte studenou vodu a do ní na chvíli položte plátky čiré želatiny. Jakmile se cukr ve smetaně rozpustí, přidejte změklou vymačkanou želatinu a nechte ji také rozpustit. Smetana nijak nezmění konzistenci, takže se nelekejte! Směs nalijte do skleniček a dejte aspoň na šest hodin vychladit do lednice. Pokud se navrchu udělá krusta z tuku, lžičkou ji sundejte. Skleničku se ztuhlou panna cottou na chvíli ponořte do horké vody, aby smetana povolila, a poté ji opatrně vyklopte na talířek. Pokud se začíná roztékat, vložte ji klidně na chvíli do lednice. Panna cotta se obvykle podává s karamelem nebo lesním ovocem. Ovocnou omáčku připravíte rozmixováním rozmraženého (v létě čerstvého) ovoce s moučkovým cukrem.

4 porce | 20 min | dezert | italská kuchyně | pro vegetariány
4F_3M7A9175-a_1295083992.jpg