sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Rostbíf se zeleninou

600 gnízký roštěnec
1,5 dlworcesterské omáčky
80 ghrubozrnná hořčice
0,8 dlolej
0,5 dlwhisky
špetkamletý pepř
špetkasůl
na opečeníolej
na omáčku:
10 kscibule šalotka
3 dl červené víno
2 dlvývar
2 lžícerajský protlak
špetkasůl
na osmaženíolej

V misce prošleháme hořčici, olej, worcesterskou omáčku a whisky. Do této marinády vložíme očištěné maso a necháme ho alespoň 5 hodin rozležet. Pak ho vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran v pánvi na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 150 stupňů a zvolna počeme asi 30 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

Šalotky oloupeme a podle potřeby překrájíme, žampiony očistíme. V kastrolu rozehřejem olej a celé žampiony s překrájenými šalotkami na něm krátce osmahneme. Podlijeme je červeným vínem a vývarem, ochutíme rajským protlakem a solí a omáčku zvolna vaříme do zhoustnutí. Na závěr omáčku podle potřeby dochutíme částí marinády, která zbyla z masa.

Upečené maso vyjmeme z pekáčku, zabalíme ho do alobalu a necháme odpočinout. Rostbíf podáváme teplý nebo studený, nakrájený na plátky a doplněný připravenou omáčkou.

4 porce | 20 min | hlavní chod | česká kuchyně
Rostbif se zeleninou_1295511476.jpg