sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Steak s omáčkou z kozího sýra

1 kgneloupaných nových brambor, omytých a nakrájených na měsíčky
5 lžicolivový olej
1-2 lžičkyčerstvý tymián
140 gkrémový kozí sýr
3 lžícezakysaná smetana
1 lžícepodrcené kuličky zeleného pepře
4 plátky po 200 gsvíčková
2 hrstiřeřichy nebo rokety
špetkasůl a pepř

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Rozkrájené brambory položte na plech, pokapejte je polovinou oleje

a posypte tymiánem. Pečte 35–45 minut, dokud nejsou na povrchu hnědé a uprostřed měkké. Během pečení je jednou obraťte.

Čtvrt hodiny předtím, než vyndáte brambůrky z trouby, smíchejte krémový kozí sýr (máte-li kozí camembert, okrájejte kůrku a nakrájejte ho na kostičky) se zakysanou smetanou a vše rozetřete, nejlépe pomocí vidličky. Vzniklou omáčku můžete krátce prohřát v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku. Osolte ji a opepřete, přidejte zrnka zeleného pepře a dobře promíchejte.

Na velkém plameni rozpalte silnostěnnou pánev, ideálně grilovací. Steaky opepřete a opékejte po každé straně dvě minuty, pokud je chcete mít krvavé, nebo čtyři minuty, jestli je máte raději propečenější. Podle chuti dosolte a dopepřete. Na talíři dejte na každý steak trochu omáčky a případně dozdobte bylinami.

Kouzelná přísada:

Ostřejší chuť kozího sýra je v posledních letech stále oblíbenější. Zcela přírodní výrobek se třeba ve Francii používá právě ve spojení s masem, a to hlavně s minutkami. Chuťově se totiž ideálně doplňují.

V naší omáčce se chuť sýra krásně odlehčí zakysanou smetanou. Krémový bio kozí sýr české provenience DoRa, 100 g okolo 30 Kč je k dostání v obchodech se zdravou výživou.

4 porce | 60 min | hlavní chod | francouzská kuchyně
109_1294433756.jpg