sleva na kalendář
Originální dárek na Vánoce? Zkuste kalendář 2013
Náš další projekt Vlastní kalendář, kde si můžete snadno a rychle z vlastních fotek vytvořit foto kalendář. Kalendář si pak můžete ojednat tisk a vazbu v profesionální tiskárně.
www.vlastni-kalendar.cz
předchozí
Sdílet tento recept na Facebook.com Sdílet tento recept na Twitter.com
další

Svíčková po anglicku se šalotkami a houbami

Čím déle budete maso marinovat, tím bude vůně i chuť výraznější.

1,75 kghovězí svíčkové
2 lžícesójové omáčky
1 lžícečerveného vinného oleje
8 stroužkůčesneku
10 ksmalých šalotek, oloupaných
1 ksmalý svazek rozmarýnu, odrhnutý
350 gsměsi pevnějších lesních hub či žampionů
sůl a pepř na dochucení

Smíchejte lžíci sójové omáčky, ocet, tři lžíce oleje a drcený česnek na marinádu. Přelijte do velkého uzavíratelného plastového sáčku nebo krabičky. Maso oslote a vložte do sáčku s marinádou. Uložte v chladu nejméně na hodinu, klidně i přes noc. Jen ho vyndejte včas z lednice, aby mělo před pečením pokojovou teplotu.

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Maso vyjměte z marinády, osušte a znovu osolte a opepřete. Ve velké těžké pánvi rozpalte lžíci oleje a ze všech stran ho zprudka opečte.

Přesuňte do pekáčku, přidejte šalotky, posypte větší částí rozmarýnu a zakápněte olejem. Pečte bez podlití 25 minut, pokud chcete maso málo propečené, na středně propečené pečte 35 minut. Vyjměte z trouby a překryjte fólií nebo alobalem.

Větší houby překrojte, promíchejte je se zbylým olejem, sójovou omáčkou, rozmarýnem a česnekem. Ochuťte a pečte na plechu asi 15 minut. Plátky svíčkové podávejte s pečenými houbami a šalotkami.

Tip: Ze svíčkové odřízněte zbylé blány a maso omyjte a osušte. Pokud máte celou svíčkovou i s úzkým konecm, ohněte ho a převažte motouzkem k masu tka, aby byl celý váleček masa stejně silný po celé délce.

4 porce | 90 min | hlavní chod | česká kuchyně
svickova po anglicku_1297954007.jpg